Топ 3 в последните 10 години

№3 Шави Ернандес - Шави е продукт на школата на Барселона и е прекарал цялата си футболна кариера в отбора. Започва на 11-годишна възраст, преминава през всички младежки и резервни формации на Барса и е основен член на Б отбора на Барселона, с който печели промоция за Сегунда Дивисион. На 18 август 1998 година прави дебют за първия отбор в мач за Суперкупата на Испания, в който отбелязва гол срещу Майорка. Шави се нарежда трети във вечния списък в залата на славата на легендите, носили екипа на Барселона.




№2 Роналдиньо - През 2003 г. Барселона плаща за него 25 милиона евро и бразилецът заминава за Испания. Роналдиньо е една от причините „Барселона“ да спечели шампионата на Испания в два поредни сезона — 2004/2005 г. и 2005/2006 г. — и Европейската шампионска лига за 2005/2006 г. за втори път в клубната си история. През сезон 2007/2008 Роналдиньо не се представя така успешно, както в предишните си сезони с Барселона, като често е критикуван от медиите за неубедителната си игра. През пролетния сезон на 2008 г. играе много рядко в титулярния състав на отбора. До юли 2008, когато преминава в италианския Милан, има изиграни за Барселона 207 мача с 94 гола.



№1 Лионел Меси -Талантът на Меси е забелязан от скаути на Барселона и през 2000 година нисичкият нападател е привлечен в школата на каталунците. Още в дебюта си Лео отбелязва пет гола и дава да се разбере, че му предстои бляскаво бъдеще. Ръководството на Барса поема разходите по лечението му и постепенно физиката на младия футболист укрепва.След като преминава през всички формации на Барселона, Меси става част от мъжкия състав през сезон 2004/05. Той се превръща в най-младия футболист, дебютирал в испанското първенство и в най-младия голмайстор. Без съмнение най-успешният сезон в досегашната кариера на южноамериканеца е 2008/2009. Благодарение на изумителната си техника, съчетана с впечатляваща бързина, Меси успява да изведе Барселона до исторически требъл (титла в Испания, Купа на Краля и Шампионска лига), като отбелязва 38 гола.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар