Меси омеси Реал

Меси омеси Реал, каталунците гледат към "Уембли" .

Испанският шампион Барселона победи с 2:0 носителя на Купата на краля Реал Мадрид в първи полуфинален двубой в Шампионската лига. Така завърши и Епизод III от поредицата "Ел Класико". И двата гола в мача отбеляза суперзвездата на Барса и световния футбол Лео Меси, който наказа 9-кратния първенец на Европа с попадения в 76-ата и 87-а минути.

Първата част на "Сантяго Бернабеу" бе изпълнена с тактически единоборства и много малко голови положения пред двете врати. В 45-ата минута звездата на "лос бланкос" Кристиано Роналдо отправи бомбен удар от дистанция, Валдес изби топката, която попадна в краката на Йозил, който стреля, стражът на гостите отново изби, но впоследствие се оказа, че немският национал е бил в положение на засада. Така след оспорвани първи 45 минути двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

На полувремето резервният вратар на Барса Хосе Пинто получи директен червен картон, след като влезе в остър конфликт с футболистите на Реал.

Втората част отново започна на високи обороти. В 53-ата минута Серхио Рамос фаулира Лео Меси и получи жълт картон, който автоматично извади бранителя на "кралския клуб" за реванша на "Камп Ноу". В 61-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Пепе бе изгонен за груб фаул срещу Даниел Алвеш. Веднага след това и Жозе Моуриньо също бе изгонен от главния рефер Волфганг Щарк. Специалния пое към трибуните след бурната си реакция от решението на германския арбитър.

В 68-ата минута Касияс спаси 100%-ов гол във вратата си. Давид Вия стреля опасно, вратарят на "лос меренгес" изби, но топката попадна на главата на Педро, който я прати покрай гредата.

Каталунците се възползваха от численото си преимущество и в 76-ата минута резервата Афелай преодоля Марсело и подаде към Меси, който откри резултата. Единадесет минути по-късно магьосникът от Росарио отбеляза своя 52-и гол от началото на сезона и доуби илюзорните надежди на Реал

Реваншът на "Камп Ноу" е идният вторник, а Барса на 99% е на финал в Шампионската лига, където почти сигурният противник на тима ще е английският Манчестър Юнайтед, който вчера победи тима на Шалке 04 със същия резултат. Любопитен факт е, че това ще е и повторение на финала отпреди 2 години, когато двата отбора се срещнаха на "Олимпико" в Рим. Тогава каталунците не оставиха шанс на "червените дяволи" и ги победиха с 2:0.


Реал Мадрид: Касияс; Арбелоа, Рамос, Албиол, Марсело; Пепе, Ласана Диара, Чаби Алонсо; Йозил, Ди Мария; Кристиано Роналдо;
Резерви: Адан, Кака, Бензема, Гранеро, Гарай, Игуаин, Адебайор;
Старши-треньор: Жозе Моуриньо

Барселона: Валдес; Алвеш, Пике, Пуйол, Маскерано; Бускетс, Шави, Кейта; Педро, Меси, Вия;
Резерви: Пинто, Жефрен, Милито, Афелай, Фонтас, Роберто, Алкантара;
Старши-треньор: Хосеп Гуардиола

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар